Ajankohtaista

Rohkeutta kuntiin lastentarhanopettajien palkkatason korjaamiseen

Rohkaisen kuntia pohtimaan vakavasti lastentarhanopettajien palkkakysymystä osana rekrytointia, opettajien saatavuutta ja työn vaativuutta, kehottaa Lastentarhanopettajaliiton puheenjohtaja Anitta Pakanen.
Lastentarhanopettajien huonoa palkkaa selitetään aina naisvaltaisella alalla. Näin ei saa enää olla - myös Naiset tarvitsevat palkkaa elääkseen!
 
- Kunnilta edellytetään nyt rohkeutta tarttua lastentarhanopettajapulaan, toteaa Lastentarhanopettajaliiton puheenjohtaja Anitta Pakanen.
 
Kunnat voivat halutessaan maksaa palkkaa enemmän kuin virkaehtosopimusten tehtäväkohtainen vähimmäispalkka on. Jos kunnissa halutaan kehittää varhaiskasvatuksen laatua, tuloksellisuutta ja vaikuttavuutta osana kasvatus- ja koulutusjärjestelmää, tarvitaan päiväkoteihin lisää lastentarhanopettajia.
 
- Rohkaisen kuntia pohtimaan vakavasti lastentarhanopettajien palkkakysymystä osana rekrytointia, opettajien saatavuutta ja työn vaativuutta, kehottaa Pakanen.
 
Lastentarhanopettajien palkat ovat hävettävällä tasolla koko maassa, mutta asia korostuu pääkaupunkiseudulla, jossa asumiskustannukset ovat huomattavasti korkeammat kuin muualla maassa. Siksi pääkaupunkiseudulla on suurin pula opettajakoulutuksen saaneista lastentarhanopettajista. Palkka on yksi keskeinen kysymys alalla pysymisessä ja alalle kouluttautumisessa. Lisäksi lastentarhanopettajan rooli päiväkodin pedagogisen toiminnan kehittämisessä, toteuttamisessa ja arvioinnissa pitää todella selkiyttää. Lastentarhanopettaja on opettaja, jonka tulee saada tehdä työtä, johon hän on saanut koulutuksen.