Videot

Eikös näytäkin kätevältä?
Varhaiskasvatuksessa tapahtuu paljon muutoksia, jotka vaikuttavat lapsiin, perheisiin ja henkilöstöön. Varhaiskasvatuksen ammattilaiset haluavat muistuttaa, että ryhmäkokoja kasvattamalla, liian vähäisillä henkilöstöresursseilla ja jatkuvilla säästöillä varhaiskasvatuksen laatu kärsii.

Uhkana on muun muassa, että lasten turvallisuus vaarantuu, sairastavuus lisääntyy, melu- ja stressitaso nousee, henkilöstö uupuu ja alan vetovoimaisuus vähenee.
Katso videot;
Jähmettyykö tulevaisuuden varhaiskasvatus?
Lämpimät kiitokset sketsien tekijöille: Yle Draama, Kätevä emäntä -työryhmä

 

Videoita pelastustoiminnasta

Ransun pelastuskoulussa on viisi pelastustoimintaan liittyvää videota: Tulella ei saa leikkiä, Kerrostalopalo, Omakotitalopalo, Hätänumero 112 ja Veden vaarat. Lisäksi sivustolta löytyy Ransun reipas musiikkivideo Ei savua ilman tulta. Videot ovat vapaasti käytettävissä opetustarkoituksiin. Sivustolla opastetaan myös hätänumeron 112 käyttöä ja annetaan ohjeita vaaratilanteiden välttämiseksi. Linkki Ransun pelastuskoulun opetusvideoihin tässä.

Varhaiskasvatusviraston tuottamaa videomateriaalia esikouluista

Helsingin kaupungin päiväkoti Eiran Delfiinit-ryhmän esikoululaiset kertovat odotuksistaan ja toiveistaan esiopetusvuodelle 2014–2015.
Linkin videoon löydät tästä.

Helsingin kaupungin päiväkoti Eiran Delfiinit-ryhmän esikoululaiset kertovat mikä eskarissa oli parasta. Linkki videoon tässä.

Kuusi erilaista tarinaa toimintakulttuurin kehittämisestä ja tilankäytöstä. Varhaiskasvatusviraston ja Tilakeskuksen Tilat & pedagogiikka -hankkeen aikana tuotettua koulutusmateriaalia. Linkki videoon tässä.

Premises and Pedagogy in Early Childhood Education in Helsinki. This video includes six different stories of developing action and means to utilize premises in Day Care Centres.

Mitä tekisit 2 miljardilla eurolla?

Rahaa kannattaa laittaa sinne, missä se tuottaa. LTOL on tehnyt vaikuttamistyön tueksi piirrosvideon opettajuudesta varhaiskasvatuksessa. Videon kieliversiot (kesto 2 min 40 sek) voi katsoa näistä linkeistä: suomi, ruotsi, englanti. Video: Tussitaikurit Oy / Marker Wizards Ltd.

oaj/tulostusnakyma